Blurred Lines parodie van Mod Carousel

Je kent het nummer Blurred Lines vast wel. Al sinds die uit is komt het nummer meerdere keren per dag op de radio. Ook de videoclip op Youtube is een hit. Toch zijn er een hoop mensen die kritiek hebben op de clip, waar halfnaakte vrouwen rondlopen terwijl de mannen aan het zingen zijn. Het zou de indruk geven dat vrouwen seksuele objecten zijn in plaats van mensen. Tijd voor een parodie waarbij het andersom gaat! Dat dacht de groep Mod Carousel uit Seattle waarschijnlijk ook.

De groep bracht deze week een parodie uit. In plaats van dat de vrouwen als lustobjecten worden getoond, zijn de rollen omgedraaid: de mannen lopen nu halfnaakt rond en de vrouw staat (gekleed in een pak) te zingen. Maar dan wel met respect voor zowel de man als de vrouw, iets wat de officiële clip niet heeft. De parodie staat op het moment dat ik dit schrijf twee dagen online en heeft nu al meer dan 31.000 hits. Zou dit net zo’n hit worden als de officiële videoclip?

In plaats van de halfnaakte vrouwen en mannen in pak, staan er nu dus juist vrouwen in pak het nummer te zingen, terwijl de heren om hun heen lopen. Als je de officiële clip niet kent ziet het er heel raar uit, want ze doen eigenlijk gewoon de vrouwen uit de officiële clip na. Alleen opeens ziet het er extra stom uit (ik vond het in de officiële clip er al stom uit zien). En dat past nou precies bij het punt dat de dames en heren achter de video proberen te maken. Want als alle videoclips zo blijven, krijgen de jongens van nu een compleet verkeerd beeld van de vrouw, aangezien die altijd als een of ander lustobject in clips verschijnen.

Zelf zeiden de makers achter de video het volgende over hun parodie:

“It’s our opinion that most attempts to show female objectification in the media by swapping the genders serve more to ridicule the male body than to highlight the extent to which women get objectified and does everyone a disservice. We made this video specifically to show a spectrum of sexuality as well as present both women and men in a positive light, one where objectifying men is more than alright and where women can be strong and sexy without negative repercussions.”

Een goed punt om te maken. En als je het er niet mee eens bent, is de parodie nog steeds leuk om te kijken. En wat kan die vrouw goed zingen!

Wat vinden jullie van deze parodie? En zijn jullie het eens met het punt dat de makers proberen te maken?

Xx Sarah

Advertenties

Een gedachte over “Blurred Lines parodie van Mod Carousel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s