Recept: gevulde portobello’s met rucolapasta (vegetarisch)

pasta

Zelf ben ik niet zo dol op pasta, maar ik vind het wel altijd heel leuk om mee te koken. Laatst maakte ik dit gerecht voor de rest thuis en dat viel goed in de smaak. Lees verder voor het recept.

Ingrediënten:

(4 personen)

Voor de portobello’s:

–          8 portobello’s.

–          200 gram geitenkaas (bv. President Chèvres doux 45+)

–          Pijnboompitten.

Voor de rucolapasta:

–          400 gram spaghetti.

–          2 tenen knoflook.

–          4 el geraspte Parmezaanse kaas.

–          125 ml crème fraîche.

–          1 el gedroogde tijm.

–          1 zakje rucola (à 75 gram).

–          1 bakje cherry tomaatjes of snoeptomaatjes.

–          Peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes. Verkruimel de geitenkaas en vul hiermee de portobello’s tot de rand van de paddenstoel. Leg ze op een schaal en zet deze ca. 20 minuten in de oven.

Doe de spaghetti in een pan kokend water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Maak terwijl de pasta kookt de saus. Zet een pan op het vuur en doe hier olijfolie in. Pel de knoflook en snipper deze fijn. Doe de knoflook in de pan en bak deze ongeveer twee minuten. Voeg de crème fraîche, de tijm en naar smaak peper en zout toe. Roer tot de saus lichtjes begint de pruttelen. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten en in de saus is opgenomen.

Snijd de tomaatjes in halfjes. Giet de spaghetti af, maar laat de pasta in de pan. Giet de saus bij de pasta in de pan. Roer alles door elkaar, zodat alle pasta met de saus is bedekt. Voeg de rucola toe en schep deze door de pasta. Doe dit in delen, aangezien de rucola door de hitte slinkt en je anders in het begin een hele volle pan hebt. Voeg als laatste de tomaatjes toe en hussel deze door de pasta.

Haal de portobello’s uit de oven. Als het goed is, is de kaas aan de bovenkant goudbruin geworden. Zet een pan zonder olie of boter op het vuur en wacht tot deze heet is. Bak hierin de pijnboompitten tot ze een donkerdere kleur krijgen. Dit gaat heel snel en pijnboompitten branden snel aan, dus houd hier rekening mee!

Pak vier (diepe) borden. Schep eerst de rucolapasta op. Leg op ieder bord twee portobello’s. Verdeel als laatst de pijnboompitten over de portobello’s. Eet smakelijk!

 

Wat vinden jullie van dit gerecht?

Xx Sarah

Advertenties

2 gedachtes over “Recept: gevulde portobello’s met rucolapasta (vegetarisch)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s