Recept: Maïssoep met krab (fotorecept)

soep1

In Jamie Magazine stond een tijdje geleden een recept voor maïssoep en krab. Ik besloot hem te maken, maar paste hem iets aan. Lees verder voor mijn versie van deze heerlijke soep.

Ingrediënten:

(voor 6 soepborden)

1,5 l groentebouillon.
4 maïskolven.
6 lente-uitjes.
2 stengels bleekselderij.
2 tenen knoflook.
2 glazen droge witte wijn.
450 gram surimi sticks.
1 stokbrood om af te bakken.
3 el melk.
Crème fraîche.
Dille.

soep2

Breng in een grote pan 1,5 liter groentebouillon aan de kook. Verwijder de bladeren van de maïskolven en voeg ze toe aan de groentebouillon.

soep3

Snijd de bleekselderij, de knoflook en de lente-uitjes fijn. Dit hoeft niet heel netjes, aangezien het later allemaal gepureerd wordt. Verhit in een andere grote pan wat olijfolie en voeg hier de fijngehakte groenten aan toe. Roer ze vijf minuten tot ze doorzichtig beginnen te worden. Voeg dan de twee glazen wijn toe. Roer tot de alcohol is verdampt (dit merk je aan de geur) en laat alles dan op een laag vuur sudderen tot de wijn volledig is verdampt.

soep4

Snijd een stuk van het stokbrood af (ongeveer een kwart) en scheur deze in grote stukken. Doe de stukjes in een kommetje en voeg hier drie eetlepels melk aan toe. Laat het brood weken.

Haal de maïskolven uit de pan. Bewaar de groentebouillon, die heb je straks nog nodig. Snijd de korrels van de maïskolven. Doe de maïskorrels samen met de groentebouillon en het geweekte brood (inclusief de melk) in de pan bij de knoflook, bleekselderij en lente-uitjes.

soep5

Snijd 400 gram surimi in stukjes en doe deze ook in de pan. De andere 50 gram heb je straks nodig voor de garnering. Laat alles een paar minuten koken. Voeg naar smaak peper en zout toe. Houd er wel rekening mee dat de soep door de bouillon en de vis al zout is geworden, dus proef tussendoor goed of hij niet te zout wordt.

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Proef of hij goed is en voeg eventueel nog wat peper of zout toe. Thuis gebruiken wij zelden zout bij het koken, dus ik voeg zelf nog een schepje suiker toe om de soep minder zout te maken en voeg vier theelepels rode pepers uit een potje toe om de soep wat pittiger te maken. Kijk zelf wat jij het lekkerst vind.

soep6

Verwarm de oven voor en bak de rest van het stokbrood af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak de dille fijn. Zelf gebruik ik dille uit de diepvries, dat kan je bij de supermarkt halen. Als je zelf geen dilleplantje hebt, raad ik aan deze ook te halen. De versie uit de koeling is na een paar dagen niet meer houdbaar en is in verhouding duurder.

Snijd de overgebleven surimi in stukjes. Verwarm de soep tot de gewenste temperatuur en schep de soep in een soepbord. Garneer de soep met een eetlepel crème fraîche, de fijngehakte dille en de stukjes surimi. Serveer met een stukje stokbrood. Eet smakelijk!

 

Wat vinden jullie van deze soep?

Xx Sarah

Advertenties

2 gedachtes over “Recept: Maïssoep met krab (fotorecept)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s