Fashion: Wat te dragen bij een peerfiguur?

lichaamsvormen

Iedereen moet dragen wat hij of zij wil. Maar toch is het handig om te weten wat voor kleding het best bij jouw lichaamsvorm past. Deze week bespreek ik vier soorten lichaamsvormen. Vandaag is het peerfiguur aan de beurt. Heb jij een peerfiguur en wil je weten wat voor kleding het best bij jouw figuur past? Lees dan verder.

Wanneer heb je een peerfiguur?

Het peerfiguur wordt gekenmerkt door een slanke bovenkant en een bredere onderkant. Iemand met een peerfiguur heeft een platte buik, kleine borsten en een slanke taille en juist brede heupen met wat dikkere billen en bovenbenen. De heupen zijn breder dan de vaak smalle schouders. De kans is groot dat jij ook een peerfiguur hebt. Dit is namelijk het meest voorkomende figuur bij Nederlandse vrouwen.

peerfiguur

Wat kan je het best dragen?

Waar je bij een appelfiguur beter de aandacht op de benen kan richten en juist het bovenlichaam het best kan benadrukken, is dit bij het peerfiguur precies andersom. Draag aan de bovenkant felle kleuren en/of prints en hou het aan de onderkant zo rustig mogelijk, het liefst met donkere kleuren. Zo valt je onderlichaam minder op en de donkere kleuren kleden af.

Wijd uitlopende rokjes en broeken met wijd uitlopende pijpen en een slankere taille staan het mooist bij een peerfiguur. Accentueer jouw smalle taille door er bijvoorbeeld een riempje omheen te dragen. Als je er smalle schouders hebt, is een blazer met schoudervulling een goede oplossing om je lichaam meer in verhouding te brengen. Hoge hakken laten je benen slanker en langer lijken.

pear-shaped_bodies

Beroemde peren

Enkele beroemdheden met een peerfiguur zijn Rihanna, Jennifer Lopez, Kim Kardashian en Christina Aguilera.

 

Welke lichaamsvorm heb jij? En heb jij nog tips voor dames met een peerfiguur?

Xx Sarah

 

Bronnen afbeeldingen: 1, 2

Advertenties

2 gedachtes over “Fashion: Wat te dragen bij een peerfiguur?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s