Recept: karamelkip met gestoomde groenten en mihoen

recept karamelkip mihoen gestoomde groenten

Het is weer eens tijd voor een recept! Ik ging voor mijn vriend koken en die is dol op Aziatische gerechten, dus het werd een gerecht met een Aziatisch tintje. Lees verder voor het recept.

Benodigdheden (4 personen)

–          8 kippendijen.
–          Olijfolie.
–          1 ui.
–          3 teentjes knoflook.
–          Peper.
–          1 dl donkere sojasaus.
–          120 g bruine suiker.
–          1 dl vissaus.
–          250 gr mihoen.
–          Sugarsnaps.
–          Kleine groene asperges.

Zet een pan met ongeveer drie liter water op het vuur. Draai het vuur hoog, zodat het water gaat koken. Mocht je geen stoominzet voor de groenten hebben, zet dan nog een pan water op hoog vuur.

Verhit een grote braadpan en doe er olijfolie in. Voeg de kip toe en bak deze aan één kant tot hij lichtbruin van kleur is. Draai de kip om en bak ook de andere kant tot deze lichtbruin van kleur is. Haal de kip uit de pan, maar laat het fornuis aan.

Doe weer wat olie in de pan. Voeg de ui en de knoflook toe en roer ze tot ze glazig worden. Doe de kip terug in de pan en bestrooi de kip royaal met peper. Voeg de sojasaus toe en roer alles goed door elkaar. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en bak het zo’n vijf minuten. Vergeet niet af en toe te roeren.

Haal het deksel weer van de pan, draai het vuur hoog en voeg de suiker toe. Roer alles goed door elkaar tot de suiker is opgenomen in de saus. Bak zo’n drie minuten tot de saus dik is, terwijl je tussendoor goed roert.

Doe de mihoen in de pan kokend water. Breek zo nodig de onderkant van de asperges af. Dit gaat heel makkelijk. Asperges hebben een breekpunt, dus je hoeft ze alleen maar te buigen en dan breekt het harde stuk af. Doe de asperges en de sugarsnaps in de stoominzet of, als je geen stoominzet hebt, in een pan kokend water. Voeg dan de vissaus aan de kip toe en roer alles door elkaar. Zet het vuur laag.

Prik met een vork in de asperges en sugarsnaps om te voelen of ze zacht zijn. Het is niet erg als ze nog knapperig zijn, dat is juist lekker. Zet als de groenten klaar zijn het vuur uit. Giet de mihoen af. Verdeel de mihoen over vier borden. Verdeel dan de groenten over de borden en doe daarna op elk bord de kippendijen en een paar eetlepels van de saus. Voeg niet te veel saus toe. Hij is door de sojasaus namelijk aan de zoute kant. Serveer de borden en eet smakelijk!

 

Wat vinden jullie van dit gerecht?

Xx Sarah

Advertenties

3 gedachtes over “Recept: karamelkip met gestoomde groenten en mihoen

    • saarenzo zegt:

      Het klinkt misschien een beetje raar, maar vissaus smaakt niet echt naar vis. Het wordt vaak, net als oestersaus (wat ook niet naar oesters smaakt), als smaakmaker bij vis, vlees of groenten gebruikt en past bij heel veel dingen. Vaak wordt het gebruikt voor Oosterse gerechten. Maar het is niet dat je iets met vissmaak over kip zit te gieten, want dat lijkt me inderdaad niet lekker. De vissaus moet je vlak bij het einde toevoegen, de beschrijving staat in de eenerlaatste alinea 🙂

      • kaoutarschrijft zegt:

        Aah oke ik dacht misschien is de vissaus alleen geschikt voor vis en niet voor kip of andere vlees/groente gerechten. Ow dan heb ik er overheen gelezen, dacht dat er sojasaus stond XD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s