Recept: biefstuk met sugar snaps, paksoi en mihoen

biefstuk paksoi sugar snaps mihoen

Ik had nog wat ingrediënten over van het recept dat jullie eergisteren konden lezen. En aangezien het zonde is om alles weg te gooien, besloot ik er nog een Aziatisch gerecht van te maken. Hoewel het gerecht op het eerste gezicht misschien op die van de karamelkip lijkt, is het juist weer heel anders. Lees verder voor het recept.

Ingrediënten (4 personen)

–          3 eetlepels oestersaus.
–          2 eetlepels sojasaus.
–          5 eetlepels kipbouillon.
–          2 eetlepels bruine suiker.
–          Olijfolie.
–          400 gram biefstuk, in reepjes gesneden.
–          3 cm verse gember, geraspt.
–          200 gram paksoi.
–          200 gram sugarsnaps.
–          250 gram mihoen.

Breng ongeveer drie liter water in een grote pan aan de kook. Heb je geen stoominzet? Zet dan een tweede pan water op het vuur. Doe de oestersaus, de sojasaus, de kipbouillon , de gember en de suiker in een bakje en roer alles goed door elkaar.

Snijd de paksoi in reepjes. Doe de paksoi en de sugarsnaps in de stoominzet of in een pan kokend water. Zet een grote koekenpan op hoog vuur. Doe de olijfolie erin en bak de biefstuk tot de reepjes aan alle kanten bruin zijn, maar aan de binnenkant nog rood zijn.

Doe de mihoen in een pan kokend water. Voeg de saus, de paksoi en de sugar snaps aan de biefstuk toe. Zet het vuur op middelhoog en roer tot de saus enigszins is ingedikt. Controleer of de sugarsnaps goed zijn door er met een vork in te prikken. Giet de mihoen af en verdeel het over vier borden. Verdeel de biefstuk, de groenten en de saus en serveer de borden uit. Eet smakelijk!

 

Wat vinden jullie van dit recept? Waar zouden jullie graag een recept van zien?

Xx Sarah

Advertenties

4 gedachtes over “Recept: biefstuk met sugar snaps, paksoi en mihoen

  1. Jik zegt:

    Wat een leuke blog heb je! Lijkt me super lekker. Mijn vriend houdt ook van Aziatisch. Zijn moeder is Japans en kookt zo lekker! Benieuwd of ik hiermee in de buurt kom, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s