Vraag het aan Fenna #1

vraaghetaanfenna

Een paar weken geleden vertelde ik dat beauty specialist Fenna Ridderbos voor mijn blog gaat schrijven. Jullie konden haar vragen stellen op het gebied van beauty en mode. Vandaag beantwoord Fenna de eerste vragen.

Hoe creëer je met make-up een grotere ogen effect?

Om erachter te komen wat voor jou de meest geschikte oogschaduw (poeder, crème, vloeibaar, oogschaduwstick) en kleurtjes zijn, is een kwestie van veel experimenteren. Je ziet snel of het wel of niet iets voor je doet.

Een aantal helpende tips:

Lichte tinten
– Lichte en glanzende kleuren laten ogen groter lijken – donkere tinten dringen terug.

– Een lichte tint op de binnenooghoek vergroot de afstand tussen de beide ogen.

– Een lichte tint op de buitenooghoek verkleint daar en tegen de afstand tussen je ogen.

– Pas op met parelmoertinten en crème oogschaduw, ze gaan snel in plooitjes en rimpeltjes zitten, waardoor  je deze benadrukt. Eerst een lichte tint foundation of concealer aanbrengen, helpt dit tegen gaan.

– Een contrasterende tint maakt ogen extra opvallend.

light eyeshadow

Gekrulde wimpers
Gekrulde wimpers zorgen voor een mooie openblik. Heb je van nature steile wimpers, dan is een wimperkrultang de oplossing.

curled eyelashes 2

Mascara
Mascara  is ook een belangrijke tool voor sprekende ogen; het geeft behalve een opener blik,   meer expressie aan je gezicht.

– Bruin en zwart zijn vaak het mooist, maar ga je voor gekleurd, ook perfect. (b.v. Miss Manga Black, Pop Turquoise, Electricc Blue, Tropical Violet ( The L’ Oréal Paris Kit)

– Voor een mooi resultaat, strijk je de mascararoller, in dunne laagjes, vanaf de inplant langs de haartjes. Wat mascara betreft, vergeet je less is more: de trend is meer en meer.

miss manga mascara 2

De vorm van wenkbrauwen
Een goede vorm van je wenkbrauwen speelt een bepalende rol bij een grotere ogen effect.  De natuurlijke vorm is en blijft de basis, maar die kun je zelf of door een specialist  iets laten  bijwerken om een opener blik te krijgen. De beroemdste wenkbrauwspecialist is Anastasia Soare. Haar  perfecte Sjablonen systeem kun je bij veel haar- en schoonheidssalons laten uitvoeren.

anastasia

Zelf aan de slag
Om te bepalen of je wenkbrauwen niet te dicht bij elkaar staan is er een simpel truckje: leg je een potlood langs je neusvleugel en over de binnenhoek van je wenkbrauw. Hier zet je een streepje met wenkbrauw- of oogpotlood. De haartjes die buiten het potloodlijntje vallen epileer je. Overtollige haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen haal je ook weg. Heb je volle, rechte wenkbrauwen, epileer ze dan vanaf pupilhoogte naar de buitenkant toe iets smaller. Ga niet rigoureus te werk, maar haal aan de onderkant eerst één rij haartjes weg. En bekijk of je er meer moet verwijderen.

Kleur
Door je wenkbrauwen iets donkerder maken dan je haarkleur maak je ogen ook sprekender. Zwart is geen aanrader, dat maakt vaak hard, zelfs bij zwart haar. Kies voor een lichte, middenbruin of donkerbruine tint wenkbrauwpotlood of poeder. Accentueer je wenkbrauwen met kleine verticale streepjes  en vervaag ze met een wenkbrauwborsteltje.”

 eyebrows

Wat kan je het best doen tegen wallen?

Donkere kringen of wallen onder je ogen zijn vaak erfelijk bepaald. De donkere kringen worden veroorzaakt door bloedvaatjes die door de dunne huid schemeren en wallen door ophoping van vet en vocht.

bags

Is het zeer problematisch, dan kun je poolshoogte nemen bij een Beautykliniek. Zeer goed aangeschreven staan o.a. Elzenkliniek: info@Elzenkliniek .nl / www.Elzenkliniek.nl / www.Velthuiskliniek.nl. Lees er veel over en laat je uitgebreid voorlichten.

Wat je zelf kunt doen
– Niet roken of stoppen met roken. Roken zorgt voor verminderde bloedcirculatie en verergert de kringen.

– Camoufleren met een concealer:  Kies er een die één tint lichter is dan je huid en of één tint lichter dan je foundation. Kies voor een concealer met oranje ondertoon;  neutraliseert blauw.  Met het sponsje van de concealer, zet je kleine stipjes op de rand van de donkere kringen onder je ogen. Voor een mooi resultaat, verspreid je het deppend met je vingertop. ( o.a. van: Maybelline, Garnier, Bourjois).”

bags 3 

Als je korte benen hebt maar je wilt toch een rok dragen, wat voor rok kan je het beste dan dragen?

Als je korte benen meer  ‘lengte’ wilt geven, zijn kortere rokken – vlak boven de knie tot mini – een aanrader. Welke lengte je kiest kan afhangen van de vorm van je benen, maar dat is erg persoonlijk. Langere rokken kunnen ook, maar belangrijk is dat je zoveel mogelijk been laat zien. Kies een panty in de kleur van de rok of je schoenen. Lichte of fantasie panty’s kun je beter niet doen, er ontstaan dan teveel laagjes waardoor je korte benen juist accentueert.

short skirt

Of je moet kiezen voor wijde, gladde, strakke of  plissé rokken hangt  af van je verdere lichaamsverhoudingen.”

short skirt 2

 

Dit waren de eerste beantwoorde vragen van Fenna. Ik vind het hele leuke antwoorden en ben super blij dat ze voor mijn blog schrijft. Heb jij beauty of fashion vragen? Stel ze dan in de comments of stuur een e-mail.

Xx Sarah

 

Alle afbeeldingen komen van Pinterest.com. 

Advertenties

4 gedachtes over “Vraag het aan Fenna #1

  1. Lisa93 zegt:

    Leuk! Ik heb ook een vraag. Ik heb dun en steil haar wat heel moeilijk te stijlen is, waardoor het altijd maar futloos langs mijn gezicht hangt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een keer slag of krullen in mijn haar kan maken dat wél blijft zitten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s