EHBBO: Help, mijn lipstick blijft niet zitten!

ehbbo header lipstick

Uitgelopen lipstick, lipstick op je tanden of lipstick die binnen een uur al helemaal lijkt te zijn verdwenen. Lipstick is een heel leuk make up product (een van de leukste, als je het mij vraagt), maar brengt ook wat moeilijkheden met zich mee. Geen zorgen, daar gaan we vandaag een eind aan maken bij deze EHBBO!

Lipgloss als basis

Hier kwam ik een tijdje geleden zelf achter. Ik heb er destijds een artikel over geschreven, die kan je hier teruglezen. Ik had die dag Bourjois lipglossjes getest en na die te hebben weggeveegd lipstick opgedaan. Opeens bleef een lipstick die gewoonlijk binnen een uur was verplaatst of verdwenen urenlang zitten. Dus doe een (zeer) plakkende lipgloss op, hap hem af en breng vervolgens je lipstick aan. Zo blijft je lipstick aan je lippen plakken en zit hij dus langer op zijn plaats.

4f7d1307f53e4139943610c64740c487

Gebruik lipliner

Gaat jouw lipstick snel in de lijntjes zitten of loopt hij uit? Breng dan eerst een lipliner aan. Zet eerst een strakke lijn aan de buitenkant van je lippen en kleur je lippen vervolgens in. Op deze manier loopt je lipstick niet meer uit. Daarnaast blijven je lippen gelijk langer gekleurd. Ga voor een lipliner in je eigen lipkleur of kies er een in de kleur van je lipstick.

47a673bf4dcd1a6d22c1cba87b7e6d50

Gebruik een kwastje

Als je je lipstick aanbrengt met een lipkwastje blijft deze langer zitten dat wanneer je hem direct van de stick op je mond aanbrengt. Kies een kwastje van stevige haren. Dit kan eventueel ook een kleine oogschaduwkwast of een eyeliner kwast met een ronde bovenkant zijn. Je hoeft geen kapitalen uit te geven aan zo’n kwastje. Bij de Etos, de Hema en de Kruidvat zijn er prima make up kwasten verkrijgbaar voor een zacht prijsje.

9e26add086cb5ce9221a286e71ac6524

Matte lippen

Matte lipstick blijft een stuk langer zitten dan glanzende lipstick. Hoe matter de lipstick, hoe langer je er waarschijnlijk van kan genieten. Heb je geen matte lipstick? Breng dan een gewone lipstick aan, leg een tissue over je lippen en poeder je mond af. Deze truc maakt je lipstick matte, waardoor je er gelijk langer van kan genieten. Houd er wel rekening mee dat je bij matte lipsticks snel velletjes op je lippen ziet zitten, dus zorg ervoor dat je van tevoren goed je lippen hebt gescrubd met een lip scrub of een tandenborstel.

rbk-10-beauty-mistakes-intro-lgn

Rode tanden

Aiii, dat moment dat je tot de ontdekking komt al een paar uur met rode tanden rond te lopen is nooit fijn. Heb je hier vaak last van en wil je voorkomen dat je lipstick op je tanden gaat zitten? Tuit je lippen en steek je wijsvinger in je mond. Alle lipstick aan de binnenkant van je mond gaat dan op je vinger zitten in plaats van op je tanden.

72a0e8d1c9b0db04e68bb087ce1772ba

Afhappen

Ik doe dit regelmatig, omdat je lipstick hierdoor ook minder snel afgeeft op je glas e.d. Breng een laagje lipstick aan. Hap vervolgens op een schone tissue. Breng opnieuw een laagje lipstick aan en herhaal de stappen tot je de gewenste kleur hebt bereikt. Als je graag een glansje wil, kan je het afhappen bij de laatste keer overslaan. De bovenste laag zal dan nog wel afgeven, maar eronder zit een laag basiskleur van de eerder aangebrachte lipstick die goed blijft zitten.

Long lasting lipstick

De laatste jaren zijn verschillende merken met speciale long lasting lipsticks gekomen die een hele dag goed blijven zitten. Deze bestaat vaak uit twee kanten: een vloeibare kleur die je met een sponsapplicator aanbrengt en een transparante top coat in balsem vorm. De Infallible lipsticks van L’Oréal Paris zijn aanraders als je een goede zoekt.

682d821e539aadb154d269b26a777b5e

Combineer

Voor het allerbeste resultaat kan je een paar van de bovenstaande stappen kiezen. Begin bijvoorbeeld met een lipliner, hap meerdere lagen lipstick af en poeder de laatste laag af. Succes gegarandeerd en zo kan jij urenlang van je lipstick genieten.

 

Wat doe jij om je lipstick langer te laten zitten?

Xx Sarah

 

Alle afbeeldingen komen van Pinterest.com. 

2 gedachtes over “EHBBO: Help, mijn lipstick blijft niet zitten!

    • saarenzo zegt:

      Dankje voor het delen van jouw tip! Alleen blijft de vaseline denk ik niet zo lang zitten, aangezien je lippen er steeds overheen gaan. Of werkt het bij jou wel? En leuk! Met welke lipstick ga je beginnen? 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s