EHBBO: Help, ik heb blauwe kringen onder mijn ogen!

under eye circle header

Blauwe kringen onder de ogen. De een heeft er soms last vast, de ander elke dag. Behoor jij, net als mij, tot de groep die ze elke dag heeft? Dan is het helaas genetisch bepaald. Thanks mom and dad! Maar of je ze nou dagelijks of af en toe hebt, er zijn altijd dingen die je kan doen om ze minder op te laten vallen. Lees verder voor mijn tips.

Zorg voor een goede nachtrust

Als jouw blauwe kringen niet genetisch bepaald zijn, is de kans groot dat je ze hebt door een gebrek aan een goede nachtrust. Zorg er daarom voor dat je elke nacht genoeg slaapt. Ook als jouw blauwe kringen genetisch bepaald zijn is dit een punt om rekening mee te houden. Een slaaptekort zal de blauwe kleur extra donker maken, waardoor de kringen nog meer opvallen.

under eye circle 4

Vermijd blauwe make up

Bij rode make up moet je zorgen voor een vlekkeloze huid, omdat rode plekjes dan extra goed zichtbaar zijn. Dit geldt ook voor blauwe make up als je last hebt van blauwe kringen. Vermijd dingen als blauwe oogschaduw, blauwe oogpotlood, blauwe mascara, e.d. Ook (donker)paarse make up kan je beter vermijden. Vaak neigen blauwe kringen namelijk naar paarsblauw, waardoor ook paars ze extra zal laten opvallen.

Gebruik verkoelende oogcrème

Verkoelende oogcrème zal de blauwe kringen niet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen, maar het kan zeker helpen bij het verminderen van de kleur. Ga voor een oogcrème met aloë vera om komkommer er in. De oogcrème van Yes to Cucumbers is een aanrader.

under eye circle 3

Stop met roken

Roken tast de bloedvaten aan en blauwe kringen worden veroorzaakt door de bloedvaten. Als je rookt zullen de kringen onder je ogen alleen maar extra blauw worden. Ik zie dit ook heel vaak bij mensen die roken in mijn omgeving. Extra reden erbij dus om te stoppen met roken!

under eye circle 5

Camoufleren

Blauwe kringen kan je nooit helemaal laten verdwijnen, maar je kan ze wel camoufleren met make up. Gebruik hiervoor een concealer die ongeveer 1 à 2 tinten lichter in dan de rest van jouw gezicht. Vloeibare concealer smeert het makkelijkst uit en geeft het mooiste effect, maar dekt minder goed dan een crème concealer. Welke je gebruikt hangt eigenlijk van de donkerte van jouw blauwe kringen af. Poeder crème concealer af met een gezichtspoeder, zodat hij niet in de lijntjes gaat zitten.

under eye circle

Dat waren mijn tips. Heb jij nog tips voor mensen die last hebben van blauwe kringen? Laat ze dan achter in de comments.

Xx Sarah

 

Alle afbeeldingen komen van Pinterest.com. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s