Kookboek: Alex Hoffler & Stacey O’Gorman – Meringue – zoet, zalig en oogverblindend schuim

review meringue girls kookboek header

Let op: van dit artikel krijg je lekkere trek! De Meringue Girls. Zo worden Alex Hofflet en Stacey O’Gorman ook genoemd. Samen schreven ze een boek vol met heerlijke meringue recepten. Het boek is sinds een week verkrijgbaar en als groot fan van meringues móést ik hem natuurlijk hebben. Vandaag vertel ik jullie wat meer over dit zoete boek.

Meringues zijn zonder twijfel mijn favoriete snoepjes. Ik vind het zo jammer als mensen alleen eidooiers voor een gerecht nodig hebben en dan alle eiwitten weggooien. Nee, niet meer doen! Daar kan je zo veel schuimende heerlijkheid van maken!

Het maken van meringues is niet enorm moeilijk. Je doet eiwitten in een vetvrije (!) kom, klopt ze stijf, voegt langzaam suiker en een smaakje toe en klopt verder tot de suiker volledig is opgenomen en de eiwitten zo stijf en luchtig zijn dat je de kom ondersteboven kan houden. Vervolgens spuit je ze op een bakplaat met bakpapier en plaats je ze in een lauwe oven tot ze volledig uitgehard zijn. Easy peasy.

De Meringue Girls zijn net als ik dol op meringues, maar wilden er wat meer mee doen dan de basis meringues die je overal ziet. Daarom hebben ze een aantal recepten bedacht voor wat apartere maar o zo lekkere meringues. Hieronder zie je een aantal foto’s uit het kookboek.

review meringue girls kookboek 1 review meringue girls kookboek 2 review meringue girls kookboek 3 review meringue girls kookboek 4 review meringue girls kookboek 5 review meringue girls kookboek 6 review meringue girls kookboek 7 review meringue girls kookboek 8

Voor €14,99 krijg je 160 pagina’s vol tips, heerlijke recepten en zoete foto’s. Het kookboek is onder andere verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, verschillende kookwinkels en Bol.com. Een aanrader voor iedereen die dol is op meringues!

 

Wat vind jij van dit boek? Ben jij ook zo dol op meringues?

Xx Sarah

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s