How to: beach hair & beach waves

How to beach hair & beach waves

Beach hair en beach waves staan leuk en lekker zomers. Maar om nou elke dag de zee in te duiken om deze coupe te bereiken is onnodig en heel slecht voor je haar. Daarom laat ik vandaag meerdere manieren zien om zelf beach waves te creëren.

Sea salt spray

De bekendste en waarschijnlijk ook de snelste manier om aan beach hair te komen is door sea salt spray in je haar te sprayen. Het zout in de spray zorgen voor hetzelfde effect als normaal zeewater. Ik ben zelf fan van de sea salt sprays van Lee Stafford en TONI&GUY, maar ook veel andere (en steeds meer) merken hebben fijne sea salt sprays in hun assortiment zitten. Daarnaast kan je zelf ook makkelijk sea salt spray maken (zie afbeeldingen hieronder). Hoe gebruik je zo’n spray? Dat kan op verschillende manieren. Spuit de spray in droog haar en maak het warrig met behulp van je vingers. Voor extra slag kan je steeds een pluk haar pakken, daar de spray in spuiten en dan de pluk draaien.

7ea2810b18c976fdee8d6630e94933e0

Vlechtjes

Dit is een makkelijke manier, maar kost iets meer tijd. Maak meerdere vlechtjes in je haar. De hoeveelheid vlechtjes hangt af van de hoeveelheid haar en de gewenste grootte van de slagen. Pak een vlechtje, draai hem strak en haal een warme stijltang langzaam over het vlechtje heen. Herhaal dit bij de andere vlechtjes. Laat je haar afkoelen en schud de vlechtjes los. Voor extra volume kan je eventueel nog een sea salt spray of volumepoeder gebruiken.

fa09a6b5d5cc04f0406c8f7ebea6cf38

Föhn

Deze manier werkt het best bij handdoekdroog haar. Pak steeds een pluk en draai hem. Föhn de pluk droog en laat hem los. Doe wat volumepoeder in je haar om je haar wat warriger te maken. Hello beach hair!

316bb5750f249c3f5fe84a9d3d4b6478

Beauty sleep

Je kan ook ’s nachts beach hair creëren. Pak ook hier weer steeds een pluk haar en draai de pluk. Rol de pluk op en zet hem met een clipje vast. Zet de pluk zo hoog mogelijk op je hoofd vast, zodat je er geen last van krijgt tijdens het slapen en het clipje niet los kan raken. Haal ’s ochtends de clipjes uit je haar, schud je haar los en je bent klaar om te gaan. Voor een extra lang resultaat kan je dit het best doen met handdoekdroog haar met eventueel een beetje mousse erin. Ook het sprayen van hairspray na het losmaken van de clipjes zorgt ervoor dat je haar langer in model blijft zitten.

cca772a3280a8b8d9e56714b5092f086

Krullen

Maak met een krultang krullen in je haar. Doe dit niet bij al je haar, maar begin ongeveer tien à vijftien centimeter vanaf de bovenkant van je hoofd. Dit zorgt voor een natuurlijker effect. Draai als je klaar bent met het krullen van je haar je haar in een knot (zoals bij prinses Leia van Star Wars). Maak na twintig minuten de knot los en schud het haar los. Voeg als laatst wat hairspray toe.

a51277fdee024c379efea78dc8112906

Veel manieren lijken op elkaar, maar verschillen net een beetje in techniek. Bij alle technieken wordt het haar in plukken verdeeld, die weer worden gedraaid. Dat zorgt voor die leuke, nonchalante waves. Je hoeft je niet per se aan de genoemde techniek te houden, maar kan ook meerdere technieken combineren. Zelf ben ik dol op beach hair/waves en het wordt echt tijd dat ik het weer een keer bij mezelf ga maken. Laat de zomer maar komen! Mijn haar is er in ieder geval klaar voor.

d7254b94cade10f938b28712c7ac7fa9

 

Wat vind jij van beach hair en beach waves? Welke techniek(en) gebruik jij om ze te maken?

Xx Sarah

 

Alle afbeeldingen komen van Pinterest.com. 

Advertenties

9 gedachtes over “How to: beach hair & beach waves

  • saarenzo zegt:

   Hoi Manon, misschien kan je als je het weer gaat proberen van tevoren wat mousse in je haar doen? Dit maakt het haar stugger, waardoor de slagen er beter in blijven zitten. Een extra strong hairspray kan ook een oplossing zijn.

   • brafeboef1 zegt:

    nou dat denk ik niet ik denk gewoon het beste als je een van die techniekeen en ik denk dan die met de fohn, dat je die mouse ook mee gaat drogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s