FOTORECEPT: SUPER LEKKERE (EN MAKKELIJKE!) CURRY

RECEPT SUPER LEKKERE (EN MAKKELIJKE!) CURRY 2

Curry’s: wie houdt er nou niet van die heerlijke, kruidige sauzen? Behalve dat ze zo lekker zijn, zijn ze ook nog eens makkelijk om te maken. Het recept wat ik vandaag met jullie deel moet een tijdje pruttelen, dus maak hem ’s middags en kijk daarna een filmpje, terwijl een aantal simpele ingrediënten langzamerhand een heerlijke avondmaal worden.

Ik heb al eens eerder een recept voor curry geplaatst. Hoewel een deel van de ingrediënten overeen komen, verschillen ze heel veel in smaak. Daarnaast is curry vaak op basis van kokosmelk. De curry van het recept dat ik vandaag met jullie deel is op basis van water en Griekse yoghurt. Ik gebruik Griekse yoghurt met 10% vet, maar mocht je op dieet zijn kan je ook Griekse yoghurt met 0% vet gebruiken. De smaak is dan wat minder vol, maar nog steeds lekker.

BENODIGDHEDEN

(4 personen)

–          600 gram kip (ik gebruik altijd kippendijen, maar kipfilet kan ook).
–          1 ui.
–          2 teentjes knoflook.
–          3 tomaten.
–          2 tl paprikapoeder.
–          2 tl kurkuma.
–          2 tl gemalen korianderpoeder.
–          2 tl komijnzaad.
–          2 tl gemberwortelpoeder.
–          1 handje gedroogde curryblaadjes.
–          300 gr Griekse yoghurt (10% vet).
–          2 kleine glazen water.
–          Peper en zout.
–          Olijfolie.

Zet een grote hapjespan op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie. Snijd de kip in stukjes en bak deze op laag vuur. Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de kip. Roer alles door elkaar. Voeg als de ui glazig begint te worden de kruiden toe. Verkruimel de curryblaadjes boven de pan en roer weer alles goed door elkaar, zodat de kruiden en curryblaadjes goed over de stukjes kip zijn verdeeld. De kip hoeft niet gaar te zijn, dat gebeurt nog tijdens het sudderen.

Voeg twee glazen water en de Griekse yoghurt toe. Roer tot de yoghurt en het water goed gemengd zijn. Het maakt niet uit als de yoghurt een beetje klontert door het water. Dit lost op als de curry straks een tijdje op het vuur staat. Breng naar smaak wat peper en zout toe en zet de deksel op de pan.

RECEPT SUPER LEKKERE (EN MAKKELIJKE!) CURRY 4

Laat het mengsel zo’n anderhalf uur sudderen op laag vuur en roer af en toe. Ik was iets te enthousiast met mijn scriptie bezig en was daardoor de tijd vergeten, waardoor de curry al 2,5 uur op het vuur stond. Hierdoor was de saus volledig ingedikt. Mocht dat gebeuren, is dit makkelijk op te lossen door weer twee glazen water toe te voegen en alles weer even door elkaar te roeren. De saus moet ongeveer dezelfde dikte hebben als op de foto’s hieronder.

RECEPT SUPER LEKKERE (EN MAKKELIJKE!) CURRY 2 RECEPT SUPER LEKKERE (EN MAKKELIJKE!) CURRY 3 RECEPT SUPER LEKKERE (EN MAKKELIJKE!) CURRY

Serveer met rijst en salade. Eet smakelijk!

Wat vind jij van curry? Maak jij curry het liefst met kokosmelk of met yoghurt?

Xx Sarah

Advertenties

10 gedachtes over “FOTORECEPT: SUPER LEKKERE (EN MAKKELIJKE!) CURRY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s