RECEPT: RED VELVET CUPCAKES

RECEPT RED VELVET CUPCAKES

Mijn zus vertrok in mei naar Londen voor haar ene liefde (manga en anime) en kwam terug met een nieuwe: red velvet cupcakes. Ze had ze gegeten bij de bekende the Hummingbird Bakery en kon er thuis niet meer over ophouden. Ik besloot haar te verrassen door ze na te maken. Het resultaat beviel mijn zus gelukkig heel goed en vandaag deel ik het recept.

RECEPT RED VELVET CUPCAKES 4

Benodigdheden

Voor zo’n 14 cupcakes.

(voor de cupcakes)

  • 60 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.
  • 150 gram (fijne) kristalsuiker.
  • 1 ei.
  • 10 gram cacaopoeder.
  • Rode kleurstof (verkrijgbaar bij kookwinkels).
  • ½ theelepel vanille extract.
  • 1,2 dl karnemelk.
  • 160 gram bloem.
  • ½ theelepel baksoda (verkrijgbaar bij de toko).
  • 1½ theelepel witte azijn.

(voor het glazuur)

  • 100 gram poedersuiker.
  • 50 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.
  • 100 gram roomkaas (ik gebruikte naturel Philadelphia).

Ik heb de cacao, bloem en poedersuiker eerst gezeefd. Dit voorkomt niet alleen klontjes, maar maakt het beslag ook extra luchtig.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Doe de roomboter en de kristalsuiker in een kom en meng ze. Ik deed dit gewoon met mijn handen, maar je kan ook een mixer pakken. Voeg het ei toe en klop alles met een mixer (met deeghaken) door elkaar.

Meng in een apart bakje de cacaopoeder, de rode kleurstof en de vanille door elkaar. Dit kan gaan klonteren, maar dat maakt niet uit. Voeg het toe aan het botermengsel en mix het tot alles goed gemengd is.

Voeg de helft van de karnemelk toe en mix tot de karnemelk helemaal in het mengsel is opgenomen. Voeg nu de helft van de bloem toe en doe hetzelfde. Herhaal tot alle bloem en karnemelk is gebruikt. Schraap eventuele resten ingrediënten van de rand van de kom en roer deze door het beslag. Mix het beslag op de hoogste stand, tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.

Voeg de baksoda en de azijn toe. Dit gaat schuimen en ziet er wat raar uit, maar dat hoort. Mix alles nog een paar minuten door elkaar. Verdeel het beslag vervolgens over papieren cupcakevormpjes en zet ze 28 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen.

RECEPT RED VELVET CUPCAKES 6 RECEPT RED VELVET CUPCAKES 5

Nu is het tijd voor het glazuur. Het recept wat ik gebruik is voor een dubbele portie. Dat was uiteindelijk maar goed ook, anders hadden ze cupcakes maar een dun laagje glazuur gekregen. Mocht je niet zo’n fan zijn van glazuur, kan je een halve portie van dit recept gebruiken.

Mix de suiker en de boter door elkaar. Voeg daarna de roomkaas toe en mix weer alles door elkaar. Mix niet te lang, want dan wordt het glazuur te vloeibaar. Verdeel het glazuur over de cupcakes. Eet smakelijk!

RECEPT RED VELVET CUPCAKES 3 RECEPT RED VELVET CUPCAKES 2

Wat vind jij van red velvet cupcakes?

Xx Sarah

Advertenties

15 gedachtes over “RECEPT: RED VELVET CUPCAKES

    • saarenzo zegt:

      Ik dacht zelf dat het door de kleur zo heet, maar heb het voor de zekerheid even opgezocht. Red komt inderdaad door de kleur, maar het heet velvet cake door de textuur van de cake. Dus de combinatie van de kleur en de textuur maakt een cake ‘red velvet’ 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s