REVIEW: ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER

REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 15

Ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met gezichtsmaskers. Aan de ene kant vind ik ze heerlijk, aan de andere kant raakt mijn gevoelige huid zo snel geïrriteerd dat ik ze eigenlijk niet durf te gebruiken. Eigenlijk heel zonde, want er zullen genoeg maskers zijn waar mijn huid goed tegen kan. Van SoloBioMooi.nl ontving ik een gezichtsmasker van Dode Zee modder. Dat durfde ik wel aan, want met Dode Zee modder kan het niet fout gaan. Toch?

ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMASKER

Dode Zee modder is heel ontzettend populair. Het is namelijk hartstikke goed voor de huid. Dode Zee modder zit vol met mineralen die de huid helpen te herstellen. Zo wordt het in wellness centra bijvoorbeeld gebruikt voor modderpakkingen, maar ook als gezichtsmasker is de modder ideaal.

REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 18 REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 19

Het gezichtsmasker van Aleppo Najel zit in een basic plastic potje. Op het etiket staat in het Engels en het Frans meer informatie over het gebruik van het masker.  Zo kan je het alleen op je gezicht gebruiken, maar ook voor je hele lichaam. Zelf doe ik dat niet, want dan is in een keer het hele potje leeg. Ook kan je de modder gebruiken bij lichaamspijn, door de modder op au bain-marie op te warmen, op de pijnlijke plek aan te brengen en af te sluiten met zilverfolie.

REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 12 REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 11 REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 13

Op de verpakking staat aangeven dat het product 100% natuurlijk is, zonder kleurstoffen, geurstoffen, dierlijke ingrediënten en conserveringsmiddelen. Ook staat er dat het eindproduct niet op dieren is getest. Toen ik dat las gingen er in mijn hoofd even alarmbellen rinkelen, want die tekst gebruiken merken vaker en is hartstikke misleidend. Als alleen het eindproduct niet op dieren is getest, zijn de gebruikte ingrediënten namelijk vaak wel op dieren getest. Snel keek ik naar de ingrediëntenlijst, maar daar staat toch echt dat het masker alleen maar Dode Zee modder bevat. Ach, misschien ben ik soms te kritisch.

REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 17REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 16REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 9 REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 10

VOORAF

REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 2

Oké, geen charmante foto’s, maar dit ben ik voordat ik het masker gebruikte. Net wakker, met vet haar en sans make up. Het slaap zit zelfs nog bij mijn ogen. Mijn huid is ongeveer hetzelfde als normaal: een beetje roodheid, een beetje vlekkerig (al komt dat ook deels door mijn sproetjes), maar verder niks om me druk om te maken. Wel voelt mijn huid de laatste tijd weer een stuk droger en trekkeriger aan. Ik ben dol op het najaar, maar mijn huid is er altijd minder blij mee.

AAH WAT GEBEURT ER?!

Het gezichtsmasker moet 15 – 20 minuten blijven zitten. Dus maakte ik mijn gezicht vochtig, bracht het masker aan en sprong onder de douche. Tijdens het haren wassen voelde ik het masker langzaam harder worden. Niet zo keihard dat het masker gaat breker en korrelen (dat voelt altijd zo vreemd), maar gewoon iets harder.

REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 3 REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 4 REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 5

Na zo’n tien minuten begon mijn huid hier en daar een beetje te prikken. Maar een klein beetje, maar net genoeg om het op te merken. Hmm, hoort dat? Eerlijk gezegd had ik geen idee. Toen de twintig minuten bijna waren verstreken begon het prikkende gevoel wat erger te worden. Het deed geen pijn of zo, maar echt prettig was het niet. Ik bedacht me dat er natuurlijk zout van de zee in het masker zit en waarschijnlijk was dat in de droge plekjes op mijn huid terecht gekomen. Ik moest gelijk denken aan een verhaal dat een vriendin een keer vertelde. Haar moeder was haar benen gaan scheren en daarna gaan zwemmen in de Dode Zee. Die is er gelijk gillend uitgerend, omdat het zout zo prikte. Tja, na het scheren wordt je huid wat geïrriteerder en bij droogheid is dat ook zo. Ik schonk er verder geen aandacht aan en haalde het masker met een washandje van mijn gezicht.

Omdat ik foto’s wilde maken voor mijn blog, ging ik even onder de douche vandaag en pakte mijn camera. Ik keek in de spiegel… en schrok me rot! Mijn gezicht zat onder de rode vlekken! Neeeee, ik zou die middag bezoek krijgen! Ik kan toch geen visite ontvangen met een knalrood gezicht?!

REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 6

Oké, op de foto lijkt het wel mee te vallen, maar in het echt was het echt knalrood! 

ACHTERAF

REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 7 REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 8

Gelukkig trok de roodheid weg. Wat langzamer dan ik had gewild, maar ik was al blij dat het überhaupt weg trok. Tegen de tijd dat ik afgedroogd en aangekleed was, waren alleen mijn wangen nog rood, alsof ik heel erg moest blozen. Na een paar uur was de meeste roodheid gelukkig weggetrokken. En mijn huid? Die voelde heel zacht aan. En totaal niet meer droog! Fijn, ik ben fan van dit masker!

Toen ik achteraf alles over de roodheid aan mijn moeder vertelde, moest ze heel hard lachen. Het blijkt namelijk een normaal effect te zijn bij Dode Zee maskers. Ach ja, dan weet ik dat voor de volgende keer.

EINDOORDEEL EN VERKRIJGBAARHEID

Ondanks dat roodheid ben ik verder heel tevreden over het masker, want ik merk echt verschil. Mijn huid voelt verzorgt en zacht. Alleen voortaan gebruik ik hem ’s avonds, om te voorkomen dat ik weer een tijdje met een rood gezicht rondloop.

REVIEW ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER 14

Aleppo Najel Dode Zee modder gezichtsmasker kost €7,95 (150 ml) en is verkrijgbaar bij SoloBioMooi.nl.

Wat vind jij van dit masker? Heb jij wel eens een Dode Zee modder masker gebruikt?

Xx Sarah

Deze review bevat producten die ik van een merk of bedrijf heb gekregen. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening over het product.

Advertenties

32 gedachtes over “REVIEW: ALEPPO NAJEL DODE ZEE MODDER GEZICHTSMAKSER

 1. chucky1012 zegt:

  Ik ken dit merk niet en ook het product niet!
  Fijne en duidelijke review!
  Je ziet het verschil zo goed na gebruik van dit masker.
  Ook is dit voor een fijne prijs te koop 😉

  Mooie dag Xoxo

 2. Lonneke zegt:

  Ik heb ook een hele gevoelige huid. Ik denk dat het ook prikt omdat je een zeer gevoelige huid hebt. Ik heb namelijk ook bij sommige producten (ook al zit er geen zout in) dat het prikt, voor mij is dat een teken dat een product niet geschikt is voor mij. Komt de roodheid niet door irritatie, dat heb ik namelijk wel.

  • saarenzo zegt:

   Normaal komt het bij mij ook door irritatie, maar bij dit masker voelt het anders aan. De roodheid is ook geen uitslag of zo en mijn gezicht voelt wat warmer aan. Dus volgens mij komt het door de bloedsomloop, net als bij van die warmtemaskers. Gisteren heb ik het masker weer gebruikt en heb ik mijn gezicht toen van tevoren eerst gescrubd en toen prikte het wat meer, dus volgens mij komt het echt door de droogte en gevoeligheid van mijn huid.

 3. Northflix zegt:

  Ik kende dit merk nog niet. Mijn favoriete masker is nog steeds het Mint Julep masker van Queen Helene. Als ik dit te lang laat zitten (langer dan 20 minuten) word mijn huid ook mega rood. Gelukkig trekt dit ook gauw weer weg.

 4. shoppingsarah zegt:

  Ik ken het merk niet, fijn dat je gezicht er minder droog van werd. Wel kun je goed zien dat je gezicht echt rood was, altijd lastig te bepalen of dat goed is inderdaad. Maar goed het werkt en daar gaat het dan ook wel weer om!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s