FREERICE.COM – HELP SPELENDERWIJS HONGER TE BESTRIJDEN

freerice3

De wereld een beetje helpen en dat allemaal gewoon van achter je laptop door een spelletje te spelen. Klinkt ideaal toch? Een paar dagen geleden ontdekte ik de website FreeRice.com en ik ben hier zo enthousiast over, dat ik er vandaag wat meer over vertel.

Wat houdt het allemaal in? Nou, het is heel makkelijk! Op de website FreeRice.com kan je een taalspelletje spelen. Er verschijnt een Engels woord en daaronder staan vier andere Engelse woorden. De bedoeling is dat je het bijpassende woord erbij zoekt. En dan nu het leuke: per goed antwoord doneert FreeRice.com 10 graankorrels via het World Food Programma om honger te bestrijden!

10 graankorrels, dat klinkt niet echt als veel. Nee, dat klopt. Maar het spelletje is simpel en leuk om te doen en voor je het weet heb je al een paar honderd rijstkorrels gedoneerd. Het spel heeft in totaal 60 levels. Als jullie dit lezen heb ik het de avond ervoor ontdekt en toen even gespeeld en ik zit nu op level 16 en heb 1000 rijstkorrels gedoneerd. Dat is nog eens een nuttige besteding van de avond! Als je het spel hebt uitgespeelt kan je gewoon weer opnieuw beginnen.

freerice

De woorden waarmee het spel begint zijn makkelijk, maar ze worden steeds moeilijker. Ondanks dat ik goed ben in Engels zitten er voor mij ook wat nieuwe woorden tussen. Als je een fout antwoord geeft, wordt het goede antwoord getoond en wordt het woord na een tijdje herhaald tot je hem goed hebt. Zo leer je spelenderwijs nieuwe Engelse woorden bij.

Maar naast Engelse woorden leren heeft FreeRice.com nog veel meer spelletjes. Zo kan je ook verschillende talen leren (Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Latijns) en staan er meerdere spelletjes op op het gebied van topografie, kunst, literatuur, wetenschap en wiskunde.

freerice2

FreeRice.com is dus echt een win-win situatie. Je verbetert je kennis, wat altijd van pas komt, en helpt ook nog eens mensen mee. Wereldwijd spelen al heel veel mensen mee. Zo zijn er gisteren (ik schrijf dit op zondag) al 3.754.470 graankorrels gedoneerd! Wauw, hoe gaaf is dat?! Om één volwassene te voeden zijn er echter 19.2000 rijstkorrels per dag nodig. Helaas is zelfs dit hoge aantal nog lang niet genoeg om wereldwijd alle mensen met honger dagelijks te kunnen voeden. Speel dus zelf ook mee en help zo de medemens!

Kijk voor meer informatie over FreeRice.com.

Kennen jullie FreeRice.com al? Wat vinden jullie van dit initiatief?

Xx Sarah

Advertenties

17 gedachtes over “FREERICE.COM – HELP SPELENDERWIJS HONGER TE BESTRIJDEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s