RECEPT: SUPER GEZONDE DAHLCURRY MET SPINAZIE EN NAAN

RECEPT SUPER GEZONDE DAHLCURRY MET SPINAZIE EN NAAN 2

Hoewel ik dol ben op een lekker stukje vlees (en soms ook vis), vind ik af en toe een vegetarische maaltijd ook erg lekker. Vroeger was ik niet zo van het vegetarische eten, want ik heb het idee dat de maaltijden toch vaak wat… flauwer van smaak zijn. Maar met deze heerlijke vegetarische dahlcurry is dat niet het geval. Hij zit namelijk vol met Oosterse kruiden en is ook nog eens hartstikke gezond. En hij is ook nog eens snel klaar!Helaas geen mooie foto’s van de maaltijd. Iedereen thuis was erg hongerig, dus ik moest opschieten, haha.

INGREDIËNTEN 

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk verse gemberwortel van circa 4 centimeter
  • 1 Spaanse peper
  • 2 theelepels sambal (wij gebruiken thuis Surinaamse, omdat die heel pittig is. Maar een mildere versie is natuurlijk ook goed)
  • 1 handvol gedroogde curryblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel fenegriekzaad
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 300 gram gedroogde rode splitlinzen (verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 400 gram gewassen bladspinazie
  • Een beetje magere yoghurt
  • 2 naan (platbrood)

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking van de naan. Zet een grote (braad)pan op het vuur en doe de zonnebloemolie erin. Snipper de ui en doe de snippers in de pan. Snijd de knoflook en de gember in kleine stukjes en doe ook deze in de pan. Roer alles door elkaar tot de ui glazig begint te worden. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd hem in kleine stukjes. Voeg de peper samen met de sambal, curryblaadjes, kurkuma, korianderpoeder, fenegriekzaad en mosterdzaad toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar, tot het mosterdzaad begint te knetteren.

RECEPT SUPER GEZONDE DAHLCURRY MET SPINAZIE EN NAAN

Doe de kokosmelk samen met 700 ml water in de pan en roer het door elkaar. Voeg de linzen eraan toe en laat alles pruttelen. Doe ondertussen de naan in de oven. Na zo’n 8 minuten zijn de linzen en de naan klaar. Zet de oven uit. Roer de spinazie in delen door de curry, tot de blaadjes zijn geslonken. Druppel wat magere yoghurt over het geheel. En dat is het! Eet smakelijk!

Wat vind jij van deze dahlcurry?

Xx Sarah

Advertenties

5 gedachtes over “RECEPT: SUPER GEZONDE DAHLCURRY MET SPINAZIE EN NAAN

    • saarenzo zegt:

      Bij splitlinzen is dat niet nodig. Die zijn binnen 10 minuten al gaar 🙂 Ik heb het ook een keer met gewone rode linzen gemaakt, omdat ik toen nog geen rode splitlinzen had gevonden. Toen ben ik ’s middags begonnen met koken en heb ik het een paar uur zachtjes laten koken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s